Почетна
Добредојде во ЕГО!
МАЈСКА РЕПУБЛИКА Печати Е-пошта
Архива - 344
Автор: ЕГО Редакција   
Четврток, 21 Мај 2015 19:41

1. До овој мај, ние, граѓаните на Македонија живеевме во третата Република. Зошто трета? Па, првата беше онаа од 1944 до 1991, втората почна со стекнувањето на сувереност и независност` и траеше до конфликтот во 2001, а третата со Рамковниот договор, се` до овој мај. Е, во овој мај исферментира цело она незадоволство, цел оној таложен гнев и разочараност, страв и немир. Исферментира во МАЈСКА РЕПУБЛИКА, четврта по ред. Исферментира во граѓанска револуција пред се`на свеста - за тоа кои сме, каде сме, што сме?

2. А пред се`, сме - луѓе! Различни, но еднакви! Е, во тоа е финтата. Естаблишментот не не` сметаше за луѓе, а уште помалку за еднакви.

Повеќе...
 
 

343

Анкета

Дали би го менувале името за влез во унијата?
 
Карпатија
___________________________
Rustiko
___________________________

Зк Пелагонија

Водовод

Буре

Квасара Битола

Стоматолошка ординација Д-р Јолевски
_______________________________